Aluminium kozijnen: de perfecte combinatie van functionaliteit en design

Aluminium kozijnen zijn de perfecte combinatie van functionaliteit en design. Deze moderne kozijnen bieden niet alleen isolatie, veiligheid en onderhoudsgemak, maar hebben ook een strak en eigentijds design dat past bij elke woonstijl. Bovendien zijn aluminium kozijnen duurzaam en hebben ze een lange levensduur. In dit artikel bespreken we de verschillende aspecten van aluminium kozijnen, van hun uitstraling tot hun onderhoud.

Kostenbesparend en milieuvriendelijk

Bij het kiezen van nieuwe kozijnen voor uw huis is het belangrijk om niet alleen te letten op het uiterlijk en de functionaliteit, maar ook op de milieuvriendelijkheid en kostenbesparende aspecten. Aluminium kozijnen bieden op beide vlakken namelijk voordelen ten opzichte van andere materialen.

1. Aluminium kozijnen zijn erg milieuvriendelijk

Aluminium is een duurzaam materiaal dat gemakkelijk te recyclen is. In tegenstelling tot houten kozijnen, waarbij het kappen van bomen nodig is en de productie van het materiaal veel energie en middelen kost, kan aluminium eindeloos gerecycled worden zonder kwaliteitsverlies. Dit maakt aluminium kozijnen dus een duurzame keuze voor het milieu.

2. Aluminium kozijnen hebben een hoge isolatiewaarde

Een mooi bijkomend voordeel is dat aluminium kozijnen een hoge isolatiewaarde hebben. Dat betekent dat er minder warmte verloren gaat door de kozijnen, wat resulteert in een lagere energierekening. Als u kiest voor aluminium kozijnen met thermische onderbreking, dan wordt de warmteoverdracht nog verder verminderd. Dit betekent dat u dus minder hoeft te verwarmen in de winter en minder hoeft te koelen in de zomer.

3. Onderhoudsvrij

Aluminium kozijnen zijn ook relatief onderhoudsvrij. In tegenstelling tot houten kozijnen, die regelmatig moeten worden behandeld om rotting en andere problemen te voorkomen, hoeven aluminium kozijnen alleen maar af en toe schoongemaakt te worden. Dit bespaart u niet alleen tijd, maar ook geld op onderhoudskosten.

4. Voordeliger op de lange termijn

Ten slotte zijn aluminium kozijnen ook kostenbesparend op de lange termijn. Hoewel de initiële kosten van aluminium kozijnen hoger kunnen zijn dan die van kunststof kozijnen, gaan ze langer mee en hebben ze minder onderhoud nodig. Dit betekent dat u op de lange termijn minder geld hoeft uit te geven aan reparaties en vervangingen.

Veiligheid van aluminium kozijnen

Veiligheid boven alles: Wanneer het gaat om de veiligheid van uw huis, dan zijn de kozijnen een belangrijk onderdeel.

1. Sterk en duurzaam

Aluminium kozijnen zijn sterk en duurzaam. Dit betekent dat ze bestand zijn tegen inbraak en inbraakpogingen kunnen weerstaan. Inbrekers hebben moeite met het forceren van aluminium kozijnen, omdat het materiaal niet gemakkelijk te buigen of te breken is. Dit kan een ontmoedigend effect hebben op potentiële inbrekers, waardoor ze sneller geneigd zijn om hun poging te staken.

2. Extra veiligheidsvoorzieningen

Bovendien kunnen aluminium kozijnen worden uitgerust met extra veiligheidsvoorzieningen. Zo kunnen aluminium kozijnen worden voorzien van een meerpuntssluiting, die ervoor zorgt dat de kozijnen op meerdere punten vergrendeld worden. Dit maakt het nog moeilijker voor inbrekers om de kozijnen open te breken. Daarnaast kunnen aluminium kozijnen worden voorzien van gelaagd glas of veiligheidsglas, wat extra bescherming biedt tegen inbraak en letsel bij een eventuele breuk.

3. Brandwerend

Ten slotte zijn aluminium kozijnen ook brandwerend. Aluminium is een materiaal dat niet brandbaar is, waardoor het een veilige keuze is voor kozijnen in woningen. Dit betekent dat aluminium kozijnen de verspreiding van vuur en rook kunnen vertragen, waardoor de bewoners van het huis meer tijd hebben om te vluchten of hulpdiensten in te schakelen.

Isolatie

Kozijnen die niet goed isoleren kunnen leiden tot een hogere energierekening en een minder comfortabel huis.

1. Thermische onderbreking

Allereerst zijn aluminium kozijnen thermisch onderbroken. Dit betekent dat er een thermische barrière tussen de binnen- en buitenkant van de kozijnen is aangebracht. Dit vermindert de warmteoverdracht door de kozijnen, waardoor de warmte in de winter binnen blijft en de warmte in de zomer buiten blijft. Dit zorgt voor een betere isolatie en minder warmteverlies.

2. Isolerend glas

Aluminium kozijnen kunnen worden voorzien van hoogwaardig isolerend glas. Dit glas heeft een hogere isolatiewaarde dan gewoon glas, waardoor er nog minder warmte verloren gaat door de kozijnen. Dit vermindert niet alleen de energierekening, maar ook de uitstoot van broeikasgassen.

3. Luchtdicht

Aluminium kozijnen zijn luchtdicht. Dit betekent dat er geen koude lucht van buiten naar binnen kan stromen en er geen warme lucht van binnen naar buiten kan ontsnappen. Dit vermindert het warmteverlies en zorgt voor een constante en comfortabele temperatuur in huis.

4. Geluidsisolerend

Tot slot zijn aluminium kozijnen ook geluidsisolerend. Het materiaal heeft van nature geluidwerende eigenschappen, waardoor het geluid van buitenaf wordt verminderd. Dit zorgt voor een stillere en comfortabelere leefomgeving in huis.

Schoonmaken & onderhoud

Als u aluminium kozijnen heeft, dan wilt u er natuurlijk voor zorgen dat ze er altijd schoon en fris uitzien. Gelukkig zijn aluminium kozijnen gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Hieronder vindt u enkele tips en trucs voor het schoonmaken van aluminium kozijnen.

Stap 1: Verwijder stof en vuil

Voordat u begint met het schoonmaken van uw aluminium kozijnen, is het belangrijk om eerst het stof en vuil te verwijderen. Dit kunt u doen met een zachte borstel, een plumeau of een droge microvezeldoek. Door het verwijderen van het stof en vuil voorkomt u dat er krassen ontstaan tijdens het schoonmaken.

Stap 2: Maak een sopje

Vervolgens kunt u een sopje maken met lauwwarm water en een mild schoonmaakmiddel, zoals afwasmiddel. Gebruik geen schurende of agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze het aluminium kunnen beschadigen. Zorg ervoor dat het sopje niet te nat is en knijp het overtollige water uit de doek of spons.

Stap 3: Schoonmaken

Nu kunt u beginnen met het schoonmaken van uw aluminium kozijnen. Maak cirkelvormige bewegingen en werk van boven naar beneden. Als u vlekken of hardnekkig vuil heeft, dan kunt u een mild schuurmiddel gebruiken, zoals baking soda. Let er wel op dat u niet te hard wrijft, omdat dit krassen kan veroorzaken.

Stap 4: Droogmaken

Wanneer u klaar bent met schoonmaken, is het belangrijk om de kozijnen goed droog te maken. Gebruik hiervoor een droge microvezeldoek of een zeem. Zo voorkomt u dat er vlekken ontstaan of dat er strepen achterblijven.

Stap 5: Onderhoud

Om uw aluminium kozijnen in goede conditie te houden, is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken. Dit kan bijvoorbeeld eens per kwartaal of halfjaarlijks. Zo voorkomt u dat vuil en vlekken zich op gaan hopen en dat de kozijnen hun glans verliezen. Bovendien is het belangrijk om uw aluminium kozijnen niet te beschadigen door het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen of schurende materialen.

Uitstraling

Aluminium kozijnen bieden een strakke en moderne uitstraling die goed past bij verschillende woonstijlen.

Aluminium kozijnen zijn zeer veelzijdig als het gaat om ontwerp en kleur. Omdat aluminium gemakkelijk te bewerken is, kunnen kozijnen in vrijwel elke gewenste vorm en grootte worden geproduceerd. Dit betekent dat u de kozijnen perfect kunt afstemmen op de stijl van uw woning. Bovendien zijn aluminium kozijnen verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waaronder metallic, mat en glanzend.

Verder zijn aluminium kozijnen zeer slank. Dit betekent dat er meer glasoppervlak is, wat resulteert in meer natuurlijk licht in uw huis. Bovendien creëert de slanke uitstraling van de kozijnen een modern en strak uiterlijk, wat bijvoorbeeld goed past bij een minimalistische woonstijl.

Daarnaast hebben aluminium kozijnen een lange levensduur. Het materiaal is zeer duurzaam en kan tegen extreme weersomstandigheden, zoals hitte, kou, regen en wind. Dit betekent dat de kozijnen er na jaren nog steeds goed uit kunnen zien en u niet snel vervanging nodig heeft.

Aluminium kozijnen zijn daarnaast ook onderhoudsvriendelijk. Ze hoeven slechts af en toe schoongemaakt te worden om hun mooie uitstraling te behouden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld houten kozijnen, waarbij regelmatig schilderwerk nodig is om ze er goed uit te laten zien.

Wat kosten aluminium kozijnen?

Aluminium is een populair materiaal voor kozijnen vanwege de duurzaamheid, de sterkte en het moderne uiterlijk. Maar wat zijn de kosten van aluminium kozijnen en zijn ze de investering waard?

Laten we eerst eens kijken naar de kosten van aluminium kozijnen. De kosten variëren afhankelijk van de grootte van de kozijnen, de afwerking en het type beglazing. Over het algemeen zijn aluminium kozijnen duurder dan kunststof kozijnen, maar goedkoper dan houten kozijnen. Gemiddeld kunt u rekenen op een prijs van € 700 tot € 1.500 per m² voor aluminium kozijnen, inclusief plaatsing en btw.

Maar zijn aluminium kozijnen de extra kosten waard? In veel gevallen wel. Aluminium kozijnen zijn duurzaam en gaan lang mee, wat betekent dat u niet snel nieuwe kozijnen hoeft te kopen. Bovendien zijn aluminium kozijnen onderhoudsarm en hebben ze een modern uiterlijk dat goed past bij moderne huizen.

Daarnaast kunnen aluminium kozijnen helpen om energie te besparen. Aluminium kozijnen hebben over het algemeen een hogere isolatiewaarde dan oudere kozijnen, waardoor u energierekening kan dalen. Ook kunnen aluminium kozijnen worden voorzien van driedubbel glas, wat nog meer besparing oplevert.

Aluminium kozijnen kunnen ook nog eens de waarde van uw huis verhogen. Potentiële kopers waarderen de duurzaamheid, het onderhoudsarme karakter en het moderne uiterlijk van aluminium kozijnen, wat kan leiden tot een hogere verkoopprijs van uw woning.

Offerte aanvragen bij Kozijnen Venray

Op zoek naar de perfecte aluminium kozijnen voor uw woning in Venray of omgeving? Bij Kozijnen Venray helpen we u graag. Wij zijn dé specialist in aluminium kozijnen en staan klaar om u te helpen bij het vinden van de perfecte kozijnen die aan al uw wensen voldoen. Onze kozijnen bieden niet alleen uitstekende isolatie, veiligheid en onderhoudsgemak, maar hebben ook een strak en modern uiterlijk dat past bij elke woonstijl. Neem vandaag nog contact met ons op.

Aluminium kozijn profielen : Kozijnen Venray

Hieronder een overzicht van onze meest verkochte aluminium kozijnprofielen. De profielen staan per prijs van laag naar hoog geordend qua prijs. Mochten je wensen qua profiel anders zijn dan het onderstaande aanbod, laat ons dit dan weten a.u.b. Er is heel veel mogelijk!

Kies je voor een kozijn met aanslag dan hoort de aanslag gewoon bij de maat die je al hebt die komt er dus niet extra bij! Deze profielen zijn geschikt als er met een stelkozijn wordt gewerkt en wordt het meeste gebruikt.

Aluminium kozijnen van Aluprof en Cortizo

Aluprof MB-79

Aluprof MB-86

Aluprof MB-Ferroline

Aluprof MB-77HS

Cortizo

Naast aluminium Kozijnen kun je bij Kozijnen Venray ook terecht voor kunststof kozijnen van zeer hoge kwaliteit, wij komen vrijblijvend langs met onze producten. Om samen te kijken wat jullie wensen zijn, en welk kozijn het beste past bij jullie woning. Wij bieden ook de mogelijkheid aan om direct zonnescreens mee te bestellen, waardoor wij de screens en de kozijnen naadloos in elkaar over kunnen laten gaan. En waardoor het plaatje nog completer wordt. Ons eigen team van vakmensen komt de kozijnen en screens plaatsen en zullen niet weg gaan tot je helemaal tevreden bent 

AFSPRAAK INPLANNEN

Plan een gratis afspraak in

Bij Kozijnen Venray staan we altijd klaar om onze klanten te ondersteunen bij het maken van de juiste keuze voor hun nieuwe kozijnen. Onze zorg voor onze klanten begint met een gratis afspraak. Het is gemakkelijk en snel om een afspraak in te plannen. Door het invullen van het aanvraagformulier zullen wij ons uiterste best doen om een afspraak voor u in te plannen op een tijd en locatie die het beste bij u past. 

timmerman kozijnen Venray

OVERIGE DIENSTEN

Nog meer verduurzamen?

DUURZAAM

Bij Kozijnen Venray staan we volledig achter het verbeteren van de duurzaamheid van uw woning of bedrijfspand. Ons team is toegewijd aan het bieden van een uitgebreid aanbod aan verduurzamingsoplossingen, waaronder niet alleen kozijnen en ramen, maar ook airconditioning, warmtepompen en zonnepanelen. Wij geloven dat elke verduurzamingsstap die u neemt, bijdraagt aan het creëren van een beter en gezonder leefklimaat voor zowel u als onze planeet. Wij werken graag samen met u om uw woning of bedrijfspand te verduurzamen en het comfort en de energie-efficiëntie te verhogen. Laat ons samenwerken aan een duurzame toekomst!

verduurzamen, split unit airco-systemen Deurne

Airconditioning

Wij bieden verschillende aircosystemen aan, van standaard tot de meest uitgebreide systemen.

warmtepomp kozijnen venray

Warmtepomp

Tot wel €3500 subsidie op onze warmtepompen, u kunt ook bij ons terecht voor uw vloerverwarming.

verduurzamen, zonnepanelen keuze Deurne

Zonnepanelen

Wij werken uitsluitend met A-kwaliteit panelen en materialen, zodat u voorbereid bent op de toekomst.

Plan een gratis afspraak in

Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak in voor uw energiebesparende maatregelen, wij komen op zeer korte termijn langs om te kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

U kunt ook contact met ons opnemen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Menu

Nieuwe kozijzen laten installeren? Wij ontzorgen je tijdens het gehele traject!

Stel hier uw vraag

Stel uw vraag via onderstaand formulier. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk via een E-mail beantwoorden.

Contact opnemen

U kunt uw vraag ook stellen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Deze website maakt gebruik van cookies om volledig te kunnen functioneren en u een optimale gebruikerservaring te bieden. Door te browsen op deze website gaat u akkoord met het gebruik hiervan zoals omschreven in onze Cookieverklaring en Privacyverklaring.

Bedankt voor uw interesse!

Uw aanvraag is in goede orde ontvangen, we zullen hier binnen 24 uur op reageren.