Kozijnen Venray: waarom kunststof de beste optie is

Wij geloven dat kunststof kozijnen de beste keuze zijn voor uw woning. Waarom? Omdat kunststof kozijnen duurzaam, onderhoudsarm en energiezuinig zijn – en dat alles zonder afbreuk te doen aan de uitstraling van uw woning. Bij Kozijnen Venray bieden we niet alleen hoogwaardige kozijnen van de beste kwaliteit, maar ook deskundig advies en professionele installatie om ervoor te zorgen dat uw kozijnen perfect bij uw woning passen en jarenlang meegaan.

Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van kunststof kozijnen in vergelijking met traditionele kozijnen van hout of aluminium. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen opgesomd:

 • Laat de natuur buiten: Geniet van de natuurlijke schoonheid om u heen zonder u zorgen te maken over verkleurde, rotte of door insecten aangetaste kozijnen. Kunststof kozijnen zijn weerbestendig, insectenbestendig en rotbestendig, zodat u altijd van uw prachtige uitzicht kunt genieten.
 • Vergeet verfkwasten en schuurpapier: Stop met het bijhouden van uw kozijnen en geniet van meer vrije tijd. Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm en hebben geen verf nodig, zodat u minder tijd hoeft te besteden aan klusjes.
 • Blijf koel in de zomer en warm in de winter: Verbeter uw wooncomfort en verlaag uw energierekening met kunststof kozijnen. Ze zijn isolerend en houden de warmte binnen in de winter en buiten in de zomer, zodat u het hele jaar door comfortabel blijft.
 • Veiligheid eerst: Bescherm uw woning en gezin met inbraakbestendige kunststof kozijnen. Deze kozijnen zijn sterk, stevig en moeilijk te forceren, waardoor het voor inbrekers bijna onmogelijk is om binnen te dringen.
 • Groen is de nieuwe zwart: Maak een milieubewuste keuze en verminder uw CO2-uitstoot met kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen zijn namelijk recyclebaar en energiezuinig, waardoor u ook een bijdrage levert aan een beter milieu.
 • Stijlvol en elegant: Geef uw huis een moderne uitstraling met kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren.

Wat is de levensduur van kunststof kozijnen?

De levensduur van kunststof kozijnen is over het algemeen erg lang. Kunststof kozijnen zijn gemaakt van PVC (polyvinylchloride), dat een zeer duurzaam materiaal is dat niet rot, corrodeert of vervormt. De meeste fabrikanten bieden dan ook garanties op hun kunststof kozijnen van 10 tot 20 jaar, afhankelijk van het merk en de kwaliteit.

Als kunststof kozijnen goed worden onderhouden, kunnen ze veel langer meegaan dan de garantieperiode. Het onderhoud van kunststof kozijnen is heel eenvoudig en bestaat voornamelijk uit regelmatige reiniging met een vochtige doek. Door regelmatig onderhoud en het vermijden van schade door bijvoorbeeld stoten of krassen, kunnen kunststof kozijnen gemakkelijk meer dan 30 jaar meegaan.

De levensduur van kunststof kozijnen is ook afhankelijk is van de kwaliteit van de installatie. Als de kozijnen namelijk niet correct worden geïnstalleerd, kan dit leiden tot problemen zoals lekkages of beschadigingen, waardoor de levensduur wordt verkort. Het is daarom belangrijk om een professionele en ervaren installateur te kiezen, om de kozijnen op de juiste manier te installeren.

Wat zijn de nadelen van kunststof kozijnen?

Hoewel er vele voordelen zijn verbonden aan het gebruik van kunststof kozijnen, zijn er ook enkele nadelen die belangrijk zijn om te benoemen:

 • Kunststof kozijnen hebben niet dezelfde traditionele uitstraling als houten kozijnen, waardoor sommige mensen vinden dat ze minder goed passen bij oudere huizen.
 • Kunststof kozijnen zijn doorgaans duurder in aanschaf dan houten kozijnen, hoewel de lagere onderhoudskosten op de lange termijn dit verschil kunnen compenseren.
 • Kunststof kozijnen kunnen in de loop der tijd verkleuren als ze worden blootgesteld aan zonlicht. Dit kan vooral gebeuren als goedkopere kozijnen worden gebruikt die van lage kwaliteit zijn.
 • Hoewel kunststof kozijnen recyclebaar zijn, worden ze niet als milieuvriendelijk beschouwd omdat ze niet biologisch afbreekbaar zijn en er bij de productie ervan chemicaliën worden gebruikt.
 • In vergelijking met houten kozijnen hebben kunststof kozijnen beperktere kleurmogelijkheden omdat ze niet kunnen worden geverfd. Er zijn echter wel meerdere kleuren beschikbaar waaruit u kunt kiezen.

Hoewel er dus nadelen zijn aan kunststof kozijnen, wegen de voordelen meestal zwaarder. Het is belangrijk om te overwegen welke factoren voor u het belangrijkst zijn bij het kiezen van de juiste kozijnen voor uw woning. Kozijnen Venray kan u helpen bij het maken van de juiste keuze.

Wat isoleert beter: hout of kunststof kozijnen?

 1. Over het algemeen isoleren kunststof kozijnen beter dan houten kozijnen. Dit komt doordat kunststof kozijnen een efficiënter isolatiesysteem hebben met luchtkamers die de warmte beter vasthouden en de kou buiten houden. Daarnaast wordt bij het installeren van kunststof kozijnen meestal HR++ of HR+++ glas gebruikt, dat nog betere isolerende eigenschappen heeft.

  Houten kozijnen daarentegen hebben van nature isolerende eigenschappen vanwege de dichte structuur van het hout. Echter, hout is gevoelig voor krimpen, uitzetten en kromtrekken bij temperatuurschommelingen en vocht. Dit kan leiden tot kieren en scheuren in de kozijnen, waardoor de isolatie wordt verminderd.

  De isolatiewaarde van kunststof kozijnen afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het materiaal, de dikte van het glas, de afdichting en de installatie. Een professionele installatie kan de isolerende eigenschappen van zowel houten als kunststof kozijnen verbeteren en het energieverbruik van uw woning verminderen.

Kosten van kunststof kozijnen inclusief montage?

De kosten van kunststof kozijnen kunnen sterk variëren, afhankelijk van een aantal factoren. Hier zijn enkele van de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de prijs:

 • De grootte van uw ramen en de hoeveelheid kozijnen die u nodig heeft, zijn belangrijke factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke prijs. Hoe groter de ramen en hoe meer kozijnen u nodig heeft, hoe hoger de kosten zullen zijn.
 • Er zijn verschillende kwaliteitsniveaus van kunststof kozijnen op de markt. De hogere kwaliteit kozijnen zijn vaak duurder, maar gaan langer mee en bieden betere isolatie. Het is belangrijk om te investeren in kwaliteit, aangezien dit op de lange termijn kosten kan besparen door minder onderhoud en vervangingen.
 • Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende isolatiewaarden, afhankelijk van de dikte van het glas en het aantal luchtkamers. Kozijnen met een hogere isolatiewaarde zijn duurder, maar besparen op de lange termijn energiekosten.

De gemiddelde kosten van kunststof kozijnen inclusief montage variëren van ongeveer €500 tot €1200 per vierkante meter. Dit is een algemene schatting en de kosten kunnen variëren afhankelijk van de bovengenoemde factoren.

Belangrijk om te weten is dat de kosten van kunststof kozijnen op de lange termijn lager kunnen zijn dan bijvoorbeeld houten kozijnen, omdat ze weinig onderhoud vereisen en een lange levensduur hebben.

Kosten van montage

De kosten van montage zijn afhankelijk van het bedrijf dat u kiest en de hoeveelheid werk die nodig is. Over het algemeen kunt u rekenen op een prijs tussen de €200 en €500 per raam, afhankelijk van de grootte van het raam en de complexiteit van de installatie.

Het is belangrijk om te investeren in een professionele installatie, omdat dit de levensduur en de isolatiewaarde van de kunststof kozijnen kan verbeteren.

Benieuwd naar de kosten voor kunststof kozijnen voor uw woning in Venray of omgeving? Neem dan contact met ons op.

Kunststof kozijn profielen Kozijnen Venray

Hieronder een overzicht van de kunststof profielen die wij aanbieden: wij leveren alle kozijnen met of zonder aanslag.

 • Decco82 NL is ons budget kozijn.
 • K-vision is het hogere segment
  (maar heeft wel een hele goede prijs kwaliteit verhouding). 

Wij hebben kunststof kozijnen van DeccoNL en K-vision

Decco NL

K-Vision Trend

K-Vision Classic

Naast kunststof kozijnen kun je bij Kozijnen Helmond ook terecht voor aluminium kozijnen van zeer hoge kwaliteit, wij komen vrijblijvend langs met onze producten. Om samen te kijken wat jullie wensen zijn, en welk kozijn het beste past bij jullie woning. Wij bieden ook de mogelijkheid aan om direct zonnescreens mee te bestellen, waardoor wij de screens en de kozijnen naadloos in elkaar over kunnen laten gaan. En waardoor het plaatje nog completer wordt. Ons eigen team van vakmensen komt de kozijnen en screens plaatsen en zullen niet weg gaan tot je helemaal tevreden bent 

AFSPRAAK INPLANNEN

Plan een gratis afspraak in

Bij Kozijnen Venray staan we altijd klaar om onze klanten te ondersteunen bij het maken van de juiste keuze voor hun nieuwe kozijnen. Onze zorg voor onze klanten begint met een gratis afspraak. Het is gemakkelijk en snel om een afspraak in te plannen. Door het invullen van het aanvraagformulier zullen wij ons uiterste best doen om een afspraak voor u in te plannen op een tijd en locatie die het beste bij u past. 

timmerman kozijnen Venray

OVERIGE DIENSTEN

Nog meer verduurzamen?

DUURZAAM

Bij Kozijnen Venray staan we volledig achter het verbeteren van de duurzaamheid van uw woning of bedrijfspand. Ons team is toegewijd aan het bieden van een uitgebreid aanbod aan verduurzamingsoplossingen, waaronder niet alleen kozijnen en ramen, maar ook airconditioning, warmtepompen en zonnepanelen. Wij geloven dat elke verduurzamingsstap die u neemt, bijdraagt aan het creëren van een beter en gezonder leefklimaat voor zowel u als onze planeet. Wij werken graag samen met u om uw woning of bedrijfspand te verduurzamen en het comfort en de energie-efficiëntie te verhogen. Laat ons samenwerken aan een duurzame toekomst!

verduurzamen, split unit airco-systemen Deurne

Airconditioning

Wij bieden verschillende aircosystemen aan, van standaard tot de meest uitgebreide systemen.

warmtepomp kozijnen venray

Warmtepomp

Tot wel €3500 subsidie op onze warmtepompen, u kunt ook bij ons terecht voor uw vloerverwarming.

verduurzamen, zonnepanelen keuze Deurne

Zonnepanelen

Wij werken uitsluitend met A-kwaliteit panelen en materialen, zodat u voorbereid bent op de toekomst.

Contact opnemen

Kozijnen Venray is onderdeel van J&S Verduurzaming. Gebruik één van de onderstaande contactmogelijkheden of plan een gratis afspraak in via het onderstaande afspraakformulier.

Plan een gratis afspraak in

Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak in voor uw energiebesparende maatregelen, wij komen op zeer korte termijn langs om te kijken naar alle mogelijkheden.

Plan een gratis afspraak in

Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak in voor uw energiebesparende maatregelen, wij komen op zeer korte termijn langs om te kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

U kunt ook contact met ons opnemen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Menu

Nieuwe kozijzen laten installeren? Wij ontzorgen je tijdens het gehele traject!

Stel hier uw vraag

Stel uw vraag via onderstaand formulier. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk via een E-mail beantwoorden.

Contact opnemen

U kunt uw vraag ook stellen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Deze website maakt gebruik van cookies om volledig te kunnen functioneren en u een optimale gebruikerservaring te bieden. Door te browsen op deze website gaat u akkoord met het gebruik hiervan zoals omschreven in onze Cookieverklaring en Privacyverklaring.

Bedankt voor uw interesse!

Uw aanvraag is in goede orde ontvangen, we zullen hier binnen 24 uur op reageren.