Kunststof kozijnen venray

Bent u uw oude, versleten kozijnen beu? Wilt u upgraden naar een duurzamere en stijlvollere optie? Kijk dan niet verder dan kunststof kozijnen in Venray! Ze zijn niet alleen gemakkelijk te onderhouden, maar bieden ook een uitstekende isolatie en bescherming tegen de elementen. In deze blogpost duiken we in alles wat je moet weten over kunststof kozijnen in Venray – van de voordelen tot de verschillende beschikbare stijlen. Bereid u voor op een transformatie van uw huis die niet alleen uw uitstraling verbetert, maar ook energiekosten bespaart!

Wat is een kunststof kozijn?

Er zijn een paar verschillende soorten kunststof kozijnen, maar de meest voorkomende is PVC. PVC staat voor polyvinylchloride en is een thermoplast. Dat betekent dat het gesmolten en in verschillende vormen vervormd kan worden. PVC wordt in veel verschillende bouwmaterialen gebruikt omdat het sterk en weerbestendig is.

PVC-kozijnen worden steeds populairder omdat ze zeer betaalbaar zijn en minder onderhoud vergen dan andere soorten kozijnen. Ze rotten of roesten niet, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het verven of vervangen ervan zoals bij houten kozijnen. PVC-ramen kunnen ook zo worden gemaakt dat ze in elke maat of vorm van de raamopening passen.

PVC-raamkozijnen worden gemaakt door extrusie, wat betekent dat gesmolten PVC door een matrijs wordt geduwd om de gewenste vorm te creëren. De matrijs bepaalt de vorm van het eindproduct, dus de extrusie is zeer nauwkeurig. Zodra het PVC is afgekoeld en uitgehard, kan het op maat worden gesneden en geïnstalleerd, net als elk ander type raamkozijn.

PVC-raamkozijnen zijn populair omdat ze licht, gemakkelijk te installeren en relatief goedkoop zijn. Ze vereisen ook geen verf of ander onderhoud.

PVC-raamkozijnen zijn een geweldige optie voor veel huizen omdat ze duurzaam en onderhoudsarm zijn. Ze hoeven niet geschilderd of gebeitst te worden, en ze zullen niet rotten of kromtrekken na verloop van tijd. PVC-raamkozijnen zijn ook bestand tegen insecten, vocht en ultraviolet licht.

Het enige nadeel van PVC-raamkozijnen is dat ze niet zo energiezuinig zijn als sommige andere materialen. Ze isoleren niet zo goed, dus je moet misschien extra isolatie toevoegen als je de energie-efficiëntie wilt maximaliseren.

De verschillende soorten kunststof kozijnen

Er zijn een paar verschillende soorten kunststof kozijnen op de markt. Het meest voorkomende type is het PVC-kozijn, dat gemaakt is van sterk en duurzaam kunststof. Er zijn ook UPVC kozijnen, die gemaakt zijn van iets minder duurzaam kunststof. Tot slot zijn er de composietkozijnen, die gemaakt zijn van een combinatie van materialen waaronder kunststof en hout.

 Elk type kunststof kozijn heeft zijn voor- en nadelen. PVC-kozijnen zijn over het algemeen het minst duur en het meest duurzaam, maar ze zijn misschien niet zo esthetisch mooi als sommige andere soorten. PVC-kozijnen zijn iets duurder, maar bieden een betere isolatie en een grotere energie-efficiëntie. Composietkozijnen zijn de duurste optie, maar leveren ook superieure prestaties op het gebied van isolatie en duurzaamheid.

Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen?

 1. Duurzaamheid: Kunststof kozijnen zijn zeer duurzaam en kunnen vele jaren meegaan. Ze zijn ook bestand tegen corrosie, dus ze zullen na verloop van tijd niet roesten of corroderen.
 2. Weinig onderhoud: Kunststof kozijnen vereisen zeer weinig onderhoud en kunnen gemakkelijk worden afgeveegd met een vochtige doek om ze er op hun best uit te laten zien.
 3. Kosteneffectief: Kunststof kozijnen zijn meestal minder duur dan traditionele houten of aluminium kozijnen, waardoor ze een goede optie zijn voor budgetbewuste huiseigenaren.
 4. Energie-efficiëntie: Kunststof kozijnen bieden een uitstekende isolatie en kunnen helpen de energierekening te verlagen door de temperatuur in huis het hele jaar door aangenaam te houden.

Hoe kunststof kozijnen installeren

Kozijnen Venray: waarom kunststof de beste optie isHet installeren van kunststof kozijnen is een snelle en eenvoudige manier om het uiterlijk van uw huis bij te werken. Hier zijn enkele tips over hoe ze te installeren:

 1. Begin met het opmeten van het gebied waar u het kozijn wilt plaatsen. Je moet de breedte en hoogte van de opening weten om de juiste maat kozijn te kopen.
 2. Zodra u de afmetingen hebt, gaat u naar uw plaatselijke ijzerhandel of bouwmarkt om het kozijn te kopen. Zorg ervoor dat u er een krijgt die gemaakt is van duurzaam PVC-materiaal.
 3. Om het frame te installeren, plaatst u het gewoon in de opening en gebruikt u schroeven of spijkers om het op zijn plaats te bevestigen. 4. Klaar! In slechts een paar minuten hebt u het uiterlijk van uw huis bijgewerkt met nieuwe kunststof kozijnen.
 1.  

Onderhoud van kunststof kozijnen

 1. Kunststof kozijnen zijn een geweldige optie voor wie een alternatief zoekt voor traditionele houten of metalen kozijnen. Ze zijn duurzaam, onderhoudsarm en verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen die bij elk interieur passen. Hoewel ze een geweldige optie zijn voor velen, zijn er een aantal dingen om in gedachten te houden bij het verzorgen van uw kunststof kozijnen.

Hier zijn een paar tips voor de verzorging van uw kunststof kozijnen:

 • Om uw kozijnen schoon te maken, veegt u ze gewoon af met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of schurende schoonmaakmiddelen, omdat dit het oppervlak van het kozijn kan beschadigen.
 • Om uw kozijnen te beschermen tegen UV-stralen kunt u overwegen een blanke laag polyurethaan of een andere beschermende kit aan te brengen. Dit voorkomt dat de kleur vervaagt en maakt het schoonmaken gemakkelijker.
 • Als u in een gebied met veel wind woont, kunt u uw kunststof kozijnen met schroeven of bouten aan de muur bevestigen. Dit zal helpen voorkomen dat ze loskomen of beschadigd raken tijdens zware weersomstandigheden.

Hoe kunststof kozijnen reinigen venray

Met name PVC op de serre en kozijnen is kwetsbaar voor vuil, schimmel, vlekken en veroudering. Het is essentieel om ze schoon te houden omdat ze er na verloop van tijd grauw en grijs uit kunnen gaan zien. Op PVC deuren, raamkozijnen, puien, buitenmeubilair, gevelbekleding, enz.

Het is essentieel om bij het reinigen nooit een schurend materiaal te gebruiken dat krassen kan maken op PVC. Om krassen en beschadiging van het oppervlak te voorkomen, moet u altijd niet-schurende producten en de juiste oplossingen gebruiken.

Vermijd het wassen van de volgende zaken op PVC ramen, kozijnen en dorpels:

Te veel druk gebruiken bij het reinigen met de mild schurende reinigingsproducten van het type PVC Bleekmiddel Cif en Jif.

 • Spiritus die gemodificeerd is
 • WD40 nagellak stripper
 • Paarse kijkers
 • ijzer of draadgaren
 • Reinigingsdoeken

Makkelijk reinigen van PVC ramen vanaf het kozijn tot aan de vensterbank.

 • Toegankelijke ramen, maak het kozijn zo breed mogelijk.
 • Stofzuig de binnenkant van het kozijn.
 • Stofzuig de binnenkant van het kozijn, net als bij PVC deuren, om opgehoopt vuil te verwijderen.
 • Houd bij het wassen van PVC-kozijnen uw ogen goed open. Om te voorkomen dat de schimmel zich verspreidt en erger wordt, moet deze volledig worden verwijderd, omdat deze zich gemakkelijk kan ophopen.

Gebruik in bijzonder ernstige gevallen een gespecialiseerde schimmelspray. Maak uw eigen spray door één deel bleekwater en drie delen lauw water te combineren. De schimmel op het oppervlak kan worden verwijderd met een schone doek of papieren handdoek. Om de regio droog te houden en de groei van schimmel te stoppen, laat u regelmatig frisse lucht door uw ramen stromen.

 • Volg de voorgaande procedures.

Met behulp van de bovenstaande instructies kunt u de dorpels en kozijnen van PVC ramen schoonmaken nu u weet hoe u schimmel uit PVC raamkozijnen kunt verwijderen.

 • Ramen moeten worden schoongemaakt.

Voeg een paar druppels wasmiddel toe aan een kom met warm water. Gebruik een zachte doek, spons en zeepwater om het vensterglas schoon te maken. Gebruik een droge handdoek, vaatdoek of vod om eventueel extra water te absorberen. 14 kopjes witte azijn, 1/2 kopje afwasmiddel, en 2 kopjes water moeten worden gecombineerd. Veeg de ruiten rond na het dompelen van krantenpapier in het mengsel. Het resultaat is een afwerking zonder strepen en vlekken.

Conclusie

Kortom, kunststof kozijnen in Venray zijn een geweldige optie voor wie zijn huis wil opwaarderen. Ze zijn ontworpen om duurzaam, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden te zijn, terwijl ze een strakke moderne esthetiek hebben die er in elke ruimte geweldig uitziet. Met commerciële opties beschikbaar als goed en zo veel stijlen, afwerkingen en kleuren om uit te kiezen kunt u er zeker van dat het perfecte frame voor uw ramen is er voor u klaar!

Of u nu op zoek bent naar een meer energie-efficiënte optie, iets dat minimaal onderhoud vereist, of gewoon een kozijn dat bijdraagt aan de algemene stijl en uitstraling van uw huis, kunststof kozijnen zijn een geweldige keuze. Met de juiste zorg en het juiste onderhoud kunnen ze nog vele jaren meegaan, dus zorg ervoor dat je er het beste van maakt!

Kunststof kozijn profielen Kozijnen Venray

Hieronder een overzicht van de kunststof profielen die wij aanbieden: wij leveren alle kozijnen met of zonder aanslag.

 • Decco82 NL is ons budget kozijn.
 • K-vision is het hogere segment
  (maar heeft wel een hele goede prijs kwaliteit verhouding). 

Wij hebben kunststof kozijnen van DeccoNL en K-vision

Decco NL

K-Vision Trend

K-Vision Classic

Naast kunststof kozijnen kun je bij Kozijnen Helmond ook terecht voor aluminium kozijnen van zeer hoge kwaliteit, wij komen vrijblijvend langs met onze producten. Om samen te kijken wat jullie wensen zijn, en welk kozijn het beste past bij jullie woning. Wij bieden ook de mogelijkheid aan om direct zonnescreens mee te bestellen, waardoor wij de screens en de kozijnen naadloos in elkaar over kunnen laten gaan. En waardoor het plaatje nog completer wordt. Ons eigen team van vakmensen komt de kozijnen en screens plaatsen en zullen niet weg gaan tot je helemaal tevreden bent 

AFSPRAAK INPLANNEN

Plan een gratis afspraak in

Bij Kozijnen Venray staan we altijd klaar om onze klanten te ondersteunen bij het maken van de juiste keuze voor hun nieuwe kozijnen. Onze zorg voor onze klanten begint met een gratis afspraak. Het is gemakkelijk en snel om een afspraak in te plannen. Door het invullen van het aanvraagformulier zullen wij ons uiterste best doen om een afspraak voor u in te plannen op een tijd en locatie die het beste bij u past. 

timmerman kozijnen Venray

OVERIGE DIENSTEN

Nog meer verduurzamen?

DUURZAAM

Bij Kozijnen Venray staan we volledig achter het verbeteren van de duurzaamheid van uw woning of bedrijfspand. Ons team is toegewijd aan het bieden van een uitgebreid aanbod aan verduurzamingsoplossingen, waaronder niet alleen kozijnen en ramen, maar ook airconditioning, warmtepompen en zonnepanelen. Wij geloven dat elke verduurzamingsstap die u neemt, bijdraagt aan het creëren van een beter en gezonder leefklimaat voor zowel u als onze planeet. Wij werken graag samen met u om uw woning of bedrijfspand te verduurzamen en het comfort en de energie-efficiëntie te verhogen. Laat ons samenwerken aan een duurzame toekomst!

verduurzamen, split unit airco-systemen Deurne

Airconditioning

Wij bieden verschillende aircosystemen aan, van standaard tot de meest uitgebreide systemen.

warmtepomp kozijnen venray

Warmtepomp

Tot wel €3500 subsidie op onze warmtepompen, u kunt ook bij ons terecht voor uw vloerverwarming.

verduurzamen, zonnepanelen keuze Deurne

Zonnepanelen

Wij werken uitsluitend met A-kwaliteit panelen en materialen, zodat u voorbereid bent op de toekomst.

Contact opnemen

Kozijnen Venray is onderdeel van J&S Verduurzaming. Gebruik één van de onderstaande contactmogelijkheden of plan een gratis afspraak in via het onderstaande afspraakformulier.

Plan een gratis afspraak in

Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak in voor uw energiebesparende maatregelen, wij komen op zeer korte termijn langs om te kijken naar alle mogelijkheden.

Plan een gratis afspraak in

Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak in voor uw energiebesparende maatregelen, wij komen op zeer korte termijn langs om te kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

U kunt ook contact met ons opnemen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Stel hier uw vraag

Stel uw vraag via onderstaand formulier. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk via een E-mail beantwoorden.

Contact opnemen

U kunt uw vraag ook stellen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Deze website maakt gebruik van cookies om volledig te kunnen functioneren en u een optimale gebruikerservaring te bieden. Door te browsen op deze website gaat u akkoord met het gebruik hiervan zoals omschreven in onze Cookieverklaring en Privacyverklaring.

Bedankt voor uw interesse!

Uw aanvraag is in goede orde ontvangen, we zullen hier binnen 24 uur op reageren.